Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Aktuális

A felnőttképzési törvény alapján engedélyezett képzésen való részvételre pedagógusok, pedagógusok munkáját közvetlenül segítő szakemberek és szülők jelentkezését várjuk.

A felnőttképzési törvény alapján engedélyezett képzésen való részvételre pedagógusok, pedagógusok munkáját közvetlenül segítő szakemberek és szülők jelentkezését várjuk.

2024 tavaszától a Matehetsz egy hiánypótló podcast sorozatot indít el „Fejezetek a magyar tehetséggondozás történetéből” címmel. A sorozat célja, hogy megszólaltassa a tehetséggondozásnak mindazokat az ikonikus szereplőit, akik már az 1980-as évektől kezdve ráéreztek a tehetséggondozással kapcsolatos nemzetközi változásokra és megalapozták a hazai tehetségpolitika jelenét.

2024. április 23-án rendezte meg az Első Nyíregyházi Lions Club a Vásárhelyi László Református Alapfokú Művészeti Iskola koordinálásával a 10. jubileumi tehetségnapot és konferenciát, amelynek minden alkalommal a Vikár Sándor Zeneiskola ad otthont.

A Matehetsz 2023 tavaszán csatlakozott a 2021-ben indult online Global Talent Mentoring (GTM) programhoz. Ez a földrészeken átívelő, hosszútávra tervezett tehetséggondozó program kiemelkedően tehetséges fiatalok számára nyújt ingyenes lehetőséget a világ legkiválóbb nemzetközi mentorai által történő személyes, STEMM tudományterületeken történő támogatásra.

Tanév végi beszélgetés Bajor Péterrel

Mint ahogy már korábban hírül adtuk, a Matehetsz Budapesti Európai Tehetségközpontja pályázatot hirdetett tehetséges, STEMM területen kiváló eredményeket elért fiatalok számára a Global Talent Mentoring Programba való bejutásra.

Immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg - Bartók Béla születésnapjára is emlékezve - a Kárpát-medencei Tehetségnapot. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) hagyományos éves díjátadó ünnepségén 91 sikeresen akkreditált tehetségpont vehette át elismerő oklevelét. Az eseményen Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőt, majd ismertette a Nemzeti Tehetség Program pályázatainak aktuális helyzetét. A tehetségnapon 12 fiatal kapott „Felfedezettjeink” ösztöndíjat.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége(Matehetsz). A Móczár Gábor főigazgató és Bajor Péter ügyvezető elnök által jegyzett megállapodás célja a felnövekvő generációk nemzeti identitásának erősítése, emlékezetpedagógiai és kulturális ismereteik gazdagítása. Azonosak a törekvéseik, hogy a szakemberek és a diákok, tehetséges fiatalok közösen erősítsék a helyi és a nemzeti közösségeket Magyarországon és a Kárpát-medencében.