Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A Pro Progressio Alapítvány pályázati felhívása a természettudományos oktatás támogatására

Jelentkezési határidő: 2016. május 5. 00:00
A Műegyetem mellett működő Pro Progressio Alapítvány nyolcadik alkalommal hirdet pályázatot természettudományi rendezvények és matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos fiatal tanárok támogatására.

A hazai gazdasági élet meghatározó munkaadói szervezetei, a Magyar Rektori Konferencia tagjai, a Magyar Tudományos Akadémia vezetői, a Magyar Innovációs Szövetség és más szakmai szervezetek állásfoglalásaikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak annak, hogy a természettudományos és a műszaki ismeretek oktatása nagyobb teret kapjon a középiskolai oktatásban, emelkedjen a felsőoktatásban az ilyen szakokra jelentkezők száma és felkészültsége.

A Műegyetem mellett működő Pro Progressio Alapítvány az elmúlt évek pályázati tapasztalatait hasznosítva immár nyolcadik alkalommal hirdet pályázatot magyarországi középfokú oktatási intézmények (gimnáziumok, szakközépiskolák) illetve alapítványaik részére két kategóriában:

A) Természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események szervezésének támogatására, a 2016. évi Pro Progressio díj középiskoláknak elnyerésére

A 2016/17-es tanévben megszervezésre kerülő rendezvények lehetnek iskolai, körzeti, esetleg regionális tanulmányi versenyek a természettudományok, a matematika és az informatika témaköréből, olyan kiállítások, amelyek a mérnöki szakmát mutatják be a fiataloknak, fakultatív előadások, szakkörök szervezése, ehhez szükséges kísérleti eszközök beszerzése, illetve ezek kombinációja, vagy bármilyen további ötletes megoldás a műszaki-természettudományi terület iránti figyelem felkeltésére. A rendezvényekhez, eseményekhez kapcsolódó személyi szervezési költségekre nem kérhető támogatás.

B) A 2016. évi Pro Progressio tanári díj elnyerésére

Olyan matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos fiatal tanárok támogatására, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, és/vagy sikerrel szerepeltek megyei, országos és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, és 2012-2015 között minél több olyan diákjuk volt, akik érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatják tanulmányaikat.

A pályázatok díjazása:

A pályázatok díjazására összesen, 10 millió Ft-ot különített el az alapítvány kuratóriuma.

Az elnyerhető pályázati támogatás összege:

  • a) pont esetében max. bruttó 400 eFt/oktatási intézmény
  • b) pont esetében max. bruttó 400 eFt/fő.

A pályázatok tartalma:

A pályázatok terjedelme max. 4 oldal, mely

  • a) pont esetén tartalmazza a megvalósítandó természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események részletes leírását/tematikáját, azok tervezett időpontjait és költségvetését
  • b) pont esetén a pályázó pedagógus szakmai életrajzát, az iskola igazgatójának javaslatát.

A pályázatok értékelése:

A pályázatok értékelésére, elbírálására a kuratórium szakmai bizottságot kér fel. A pályázatok eredményéről a kuratórium minden pályázót elektronikusan értesít 2016, június 30-ig. A pályázattal kapcsolatban további információ a Pro Progressio Alapítvány titkárságán kérhető. Telefon: +361-463 1595, +361-463 2600