Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Bolyai Önképző Műhely - az egyetemközi szakkollégium

Pályaművek benyújtása: 2016. június 14. 00:00
Időpont: 2016. július 1. 00:00, Felvételi beszélgetés
Pályázat államilag támogatott önképző-tehetségfejlesztő programban való részvételre

A Bolyai Műhely Alapítvány Önképző Műhelye (BOM) 2000 szeptemberében kezdte meg működését a Bolyai-díj Alapítványhoz kapcsolódva. Fő törekvése a középiskolában és a felsőoktatásban valamilyen területen kiváló eredményt felmutató középiskolások, egyetemisták számára három éven át havi rendszerességgel (évente 10 alkalommal) ingyenes önképző-tehetséggondozó program nyújtása a következő területen és módszerekkel:

  • tudományos, művészeti teljesítmények érzékletes, párbeszédre épülő bemutatásával és feldolgozásával az általános műveltség és az erkölcsi értékek fejlesztése,
  • az egyéni és közösségi alkotást segítő képességek kialakítása,
  • a személyiségfejlesztést, az önképző és a társas együttműködést szolgáló stratégiák kiépítése.

A végzős hallgatók egy-egy tanulmánykötetben foglalják össze gondolataikat (Esszencia-kötetek).

A foglalkozások főként a budapesti  Toldi moziban és a BOM Blaha Lujza téri lakásában folynak. A képzést tudományos-kulturális programok egészítik ki. A 2016-2019. közötti képzési programba felvételivel lehet bekerülni. 

A jelentkezés feltétele:

  • betöltött 17. életév
  • középiskolai vagy felsőfokú tanulmányok végzése
  • az önképző műhely felvett tagjainak vállalniuk kell, hogy a 2016–2019. között minden hónap első (kivételes esetben második) szombatján Budapesten a képzésben/találkozókon részt vesznek

A találkozók mellett egyéb közösségi aktivitások is várják az érdeklődőket: színjátszó kör, kórus, önképző köri újság, saját szervezésű konferencia, kommunikációs tréningek és a tanulmányi tematika „élményutas” feldolgozása. A vállalkozó szelleműek kivehetik részüket az alapítvány honlapjának szerkesztéséből, megcsillogtathatják online újságírói képességeiket is.

A felvételihez beküldendő:

  1. Életrajz (különös tekintettel szakmai eredményekre: tanulmányi versenyek, egyéb aktivitások) (1 lap)
  2. Motivációs levél (Mi ösztönöz arra, hogy a Bolyai Önképző Műhely tagja legyek?). A motivációs levelet helyettesítheti egy bármilyen közéleti témát feldolgozó, legföljebb 3 oldalas esszé.