Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Matehetsz Hírlevél - 2021. Augusztus

Aktuális hírek: 

Tudás és tehetség a 21. században – Bővült a Matehetsz képzési portfóliója

A Tehetségek Magyarországa kiemelt európai uniós projekt keretében a Matehetsz tovább bővítette pedagógusképzéseit és továbbképzéseit, korábbi képzési portfóliójára építve. A szervezet a projekt 2016.01.04.-2021.06.30. közötti szakmai megvalósulási ideje alatt további hat hagyományos (tutorképzés, okoskocka, drámapedagógia, kommunikáció, önismeret és tehetségsegítő program tematikájú), valamint tizenkét különböző e-learning képzést dolgozott ki. A képzések eredményeiről, módszertanáról Major Anikó alprojektvezetőt kérdeztük.

Megjelent Gordon Győri János "Tehetségek együtt" című kötete

Megjelent Gordon Győri János "Tehetségek együtt" c. kötete, amely a Matehetsz Tehetségkönyvtárának legfrissebb kiadványa.

Tehetség-tábor Noszvajon

2021. július 18. és 23. között zajlott Noszvajon, meseszép környezetben a Matehetsz nyári tábora.

Hodászi "Ki mit tud?" a Matehetsz közreműködésével

2021. július 12-én, a körülbelül 3500 lelket számláló Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon tartották a roma gyermekek és fiatalok számára rendezett Ki Mit tud?-ot, tehetségnapot.

Ismét lehet pályázni a Nasser Bin Hamad Nemzetközi Ifjúsági Kreativitás Díjra

A Perzsa-öbölben található Bahreini Királyság Fiatalokért és Sportért Felelős Minisztériuma a fiatalok fejlesztését célzó stratégiai programjának keretein belül és a bahreini herceg kezdeményezésére alapította meg 2011-ben a Nasser Bin Hamad Nemzetközi Ifjúsági Kreativitás Díjat (International Youth Creativity Award). A díjra – akár párhuzamosan is – több különböző tehetségterületen lehet pályázni: építészet, fényképészet, tudományok, tervezőgrafika, filmkészítés és kortárs művészetek.