Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2017. május

Aktuális hírek: 

50 tehetséges magyar fiatal - La femme 2017

Idén 24 ifjú hölgy és 26 fiatalember vesz részt a La femme 50 tehetséges magyar fiatal mentorprogramjában

II. European Youth Summit

Az Európai Tehetségsegítő Hálózat Ifjúsági Tagozatának II. Csúcstalálkozója

Hungarikum a felsőfokú tehetséggondozásban

Interjú Szendrő Péter professzorral, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia elnökével a MATEHETSZ első évtizede kapcsán tehetséggondozásról és az idén rendezett XXXIII. OTDK tapasztalatairól.

Ifjú magyar fiatal a világ legnagyobb tehetségkutató versenyén

A 2017. május 14-19. között megrendezett Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (Intel ISEF) Horváth Roland képviselte Magyarországot 

MATEHETSZ felhívások: 

Tutorokat keresünk! – Pályázati felhívás

Továbbra is várjuk azon szakemberek jelentkezését, akik 2018 januárjától több éven át szívesen lennének a speciális szempontok alapján beválogatott tehetséges fiatalok segítői, tutorai
Programok: 

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére 2017

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány Kuratóriuma 2017. évben ismételten pályázatot ír ki a „Harsányi István-díj” (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére, 35 év alatti fiatalok részére.

Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program 2017

Társadalomtudományok iránt érdeklődő 9-12.-es középiskolás diákok jelentkezését várják a Mathias Corvinus Collegium ingyenes, tehetséggondozó programjába!

Mesterek és tanítványaik hangverseny

2017. június 7-én este 7-kor fiatal tehetségek közreműködésével hangversenyt adnak Pécsett

„AKI Kíváncsi Kémikus” kutatótábor

2017. június 25. és július 1. között kilencedik alkalommal fogadják a kutatni vágyó diákokat az „AKI Kíváncsi Kémikus” nyári táborban
Interjúk: 

Hidd el, hogy meg tudod csinálni!

Interjú a 2017-es Felfedezettjeink pályázat fődíjasával.

Wendler Enikő 17 éves tanuló, fuvolista. Az ifjú tehetség már kisgyermekkora óta tudatosan készült a zenei pályára, jelenleg a bécsi Zeneakadémia növendéke. Eddigi sikereiről, a Felfedezettjeink ösztöndíj elnyeréséről és jövőbeni terveiről beszélgettünk. 

A tudományban élek

Interjú a 2017-es Felfedezettjeink pályázat fődíjasával.

Nikolényi Gergő ifjú kutató, a biológia tudományterületén tevékenykedik. Jelenleg a Cambridge-i Egyetemen folytatja tanulmányait. Eddigi tudományos pályájáról, a Felfedezettjeink ösztöndíj elnyeréséről és a tehetséggondozásról beszélgettünk vele.

Azzal foglalkozzunk, amiben jók vagyunk

Interjú a 2017-es Felfedezettjeink pályázat fődíjasával.

Szögi Roland még csak 16 éves, de már számos kiváló eredménnyel büszkélkedhet a matematika tudományterületén. A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium geometriai szaktanára jelölte a Felfedezettjeink ösztöndíjra, melynek elnyerése kapcsán beszélgettünk vele.

Tudtam, hogy írni fogok, mert minden szavában magamra ismertem

Interjú Ujlaki Annával, az Aegon Magyarország és a Matehetsz közös, „Magamra ismerek” című irodalmi pályázatának idei győztesével. A fiatal tehetség Dragomán György: Oroszlánkórus c. művére készítette el esszéjét. A díj elnyeréséről, eddigi tevékenységeiről és jővőbeni terveiről kérdeztük.