Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A tehetség jó befektetés

2018. február 28.

2018-ban is lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Tehetség Program és a MATEHETSZ támogatására fordítsa adója 1+1%-át.

Közeleg május 22-e, a személyi jövedelemadó éves bevallásának időpontja.

Minden adófizető állampolgárnak, így Önnek is lehetősége van arra, hogy támogassa a magyar tehetségeket. Eddig is sokan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át ennek a kiemelt kormányzati célkitűzésnek a támogatására, így ebből a forrásból a 2017. évi Nemzeti Tehetség Program (NTP) pályázati kiírásainak finanszírozására több mint 1,3 milliárd forint gyűlt össze.

Célunk, hogy a források minél nagyobb része jusson közvetlenül a tehetségek felismerésére, gondozására, támogatására. Óvodai, általános és középiskolai, főiskolai és egyetemi programokat, civil kezdeményezéseket támogatunk pályázati formában.

Kérjük, legyen a segítségünkre abban, hogy az Ön kollégái, munkatársai is minél szélesebb körben tudjanak róla: személyi jövedelemadójuk 1 százalékával hazai tehetségek támogatását segíthetik elő.

A hazai tehetség felkarolása közös ügyünk. Segítsük együtt a magyar tehetségeket!

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

Felajánlás a MATEHETSZ javára

A Nemzeti Tehetség Program mellett az adó másik 1%-a valamely civil szervezet támogatására fordítható: a sok jótékony célú szervezet között megtalálhatja a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét is, amely a teljes befolyt összeget ifjú tehetségek számára ajánlja fel. A MATEHETSZ közhasznú civil egyesület számlájára beérkező adóforintokból évről-évre ösztöndíjban részesítjük a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok által felfedezett tehetséges fiatalokat. A „Felfedezettjeink” pályázat eredményhirdetésére hagyományosan minden év márciusában, az Országos Tehetségnapon kerül sor. Köszönjük felajánlását!

A MATEHETSZ adószáma: 18191822-1-43

Figyelem! 2018-ban a felajánlás módja:

Az adó 1+1% felajánlásáról a NAV által közzétett nyomtatványokon: online felületen, a 17SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 17EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet. A rendelkező nyilatkozatot elektronikusan, postán vagy személyesen juttathatja el a NAV-hoz. Munkáltató is elküldheti a dolgozók 1+1%-os nyilatkozatát, legkésőbb 2018. május 10-ig. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen a rendelkező adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!

Részletes tudnivalók a www.nav.gov.hu oldalon.