Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nehéz sorsú gyermekek tanulmányait támogatja Áder János volt köztársasági elnök

2022. december 9.

Áder János, a korábbi köztársasági elnököknek járó keretéből ösztöndíj-programot indított a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége koordinálásával

A program az idei évben 38 nehéz sorsú tehetséges gyermeket támogat havi nettó 100 ezer forinttal. Az összeg a fiatalok köznevelési vagy felsőoktatási tanulmányainak feltételeit segíti és szabadon felhasználható. Az ösztöndíjasok december 8-án, csütörtökön délelőtt egy ünnepi program keretében személyesen találkoztak a volt köztársasági elnökkel a budapesti Millenárison megrendezett Álmok Álmodói 20 kiállítás fogadótermében.

Az ünnepi rendezvényt Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének elnöke nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy az ösztöndíjas fiataloknak lehetőségük lesz a jövőben a szervezet által megvalósított különböző programokban is részt venni.

Áder János volt köztársasági elnök köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a sikerhez a szorgalom és a tanulás mellett elkötelezett tanárokra, mentorokra és egy támogató közösségre is szükség van - ebben szeretne segítséget nyújtani a támogatott fiataloknak az általa adományozott ösztöndíjjal.

Az ünnepi beszédeket Szentirmai-Zöld Máté, a Millenáris projektigazgatója zárta, aki a több száz évet átölelő Álmok Álmódi 20 kiállításról tartott ismertetőt. A program ezután a tárlat megtekintésével, valamint a személyes találkozásokkal folytatódott.

 

 

Az „Adventi találkozás” elnevezésű ünnepi eseményre az Áder János volt köztársasági elnök által ösztöndíj-támogatásban részesülő valamennyi nehéz sorsú, de érdeklődő, tanulni vágyó fiatal meghívást kapott.

A rendezvényt a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége a Nemzeti Tehetség Program keretében valósította meg, így az ösztöndíjas fiatalok a jövőben meghívásokat kapnak a koruknak és érdeklődésüknek megfelelő tehetségsegítő programokba is.

Az esemény hivatalos sajtóközleménye az alábbiakban olvasható.