Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Mester-M Díjjal jutalmaztak kiemelkedő munkát végző tanárokat és edzőket

2018. március 6.

A MOL az Új Európa Alapítványon keresztül idén újabb 10, kiemelkedő munkát végző tanárt és edzőt jutalmazott Mester-M díjjal.

A MOL 2007 óta már 95 olyan pedagógust és edzőt jutalmazott a Mester-M Díjjal, akik kimagasló és elkötelezett munkájukkal hozzájárulnak a fiatal tehetségek sikereihez. Az egymillió forinttal járó díjra korábbi tanítványaik jelölhetik mentoraikat, akik közül a MOL Új Európa Alapítványának kuratóriuma választja ki a tíz díjazottat. A díjátadóra 2018. március 5-én este került sor a budapesti Vígadóban. 

A 2006-ban létrehozott Új Európa Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására: az elmúlt több mint tíz év során a MOL alapítványa 4000 tehetséget támogatott 587 millió forinttal. A fiatalok mellett az Alapítvány 2007 óta minden évben díjazza a tehetséggondozás terén példaértékű munkát végző utánpótlásedzőket, tanárokat. Az idei 10 díjazottal együtt már 95 pedagógus részesült a Mester-M elismerésben, amely 1 millió forintos juttatással jár.

Az Új Európa Alapítvány kuratóriuma több mint 700 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik átvehetik a Mester-M Díjat.  

A budapesti Vigadóban tartott ünnepségen az elismeréseket a MOL vezetői mellett Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok, valamint Hamar Dániel, a Muzsikás Együttes alapító tagja adták át.

A díjátadón köszöntőt mondott dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár és Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport Társasági Kapcsolatok ügyvezetője, az Új Európa Alapítvány kurátora.

 

A 2017. évi MOL Mester-M Díj kitüntetettjei

Tudomány területén

Kónya Marianna – vegyész, kémiatanár, Debrecen

Simon Péter - fizikatanár, Pécs

Varga József – matematikatanár, Kecskemét

Művészet területén

Halászné Veres Zsuzsa - zongoratanár, Budapest

Szücsné Dr. Harkó Enikő - magyar nyelv és irodalomtanár, Dunaújváros

Törökné Csécs Lenke – néptáncpedagógus, Debrecen

Sport területén

Haász Katalin - műugróedző, Budapest

Korponai István - öttusaedző, Székesfehérvár

Módos János - birkózóedző, Szigetvár

 

A díjazottakkal készült kisfilmeket itt tekinthetik meg.