Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Idén is díjazzuk a tehetségek támogatóit!

2019. január 31.

Keressük a versenyszféra és a tehetséggondozó hálózat együttműködésének legszebb példáit. A Genius Loci Díjra 2019. február 21-ig lehet jelölni.

Számos tehetségpont és tehetségsegítő tanács köszönheti programjainak megvalósulását, pályázati eredményeinek sikeres fenntartását a pedagógusok elhivatottsága mellett annak, hogy egy-egy vállalkozás, cégtulajdonos fontosnak tartja a tehetséggondozás ügyét, és szaktudásával, kapcsolatrendszerével, illetve lehetőségeihez mérten anyagilag is támogat tehetséges fiatalokat, illetve számukra kidolgozott programokat. Tudjuk: a tehetséggondozás nem lehet az oktatási intézmények, iskolák, civil szervezetek belügye, hiszen a programokba bekapcsolódó fiatalok útja a munkaerőpiacon folytatódik, ahol a cégek versenyeznek a legjobb munkavállalók megszerzéséért és megtartásáért. Az üzleti szféra és az oktatási szektor közös ügye tehát a tehetségek fejlesztése.

Az elismerést 2015 óta évente adományozza a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz). A díjat az elmúlt négy évben három kategóriában adták át, az eddigi díjazottakról ezen a linken olvashatnak. 

Ünnepélyes díjátadó 2018-ban

Keressük tehát idén is az üzleti vállalkozások és a tehetségprogramok együttműködésének legjobb példáit! A díjról minden információ elérhető a honlapunkon közzétett felhívásban. A díjra tehetségpontok, tehetségsegítő tanácsok, a Matehetsz és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagjai és tagszervezetei jelölhetnek profitorientált üzleti vállalkozásokat 2019. február 21-ig a fenti címen elérhető online jelölőlap kitöltésével.

Az ünnepélyes díjkiosztó gálára 2019. április 12-én kerül majd sor.