Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2023. január-február

Kedves Olvasóink!
Január-februári összevont hírlevelünkben (más híreink mellett) két interjút is olvashatnak, amelyek a pályaválasztással foglalkoznak.
Reméljük, ezekkel megkönnyítjük a felkészülést, tájékozódást a fiatalok és szüleik számára, és akár a pedagógus kollégák is találnak bennük új információkat!
Üdvözlettel,
Matehetsz

Aktuális hírek: 

Felhívás a "Bonis-Bona-A nemzet tehetségeiért" díj elnyerésére

Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói számára a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó Nemzeti Tehetség Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében felhívást tesz közzé a „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” díjra, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek és tehetségsegítők erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

A tehetségek támogatása jó befektetés

Idén is lehetőség nyílik rá, hogy a Nemzeti Tehetség Program támogatására fordítsa adója második 1%-át!

Interjúk: 

Hogyan válasszon a fiatal pályát, iskolát, szakmát?

A folyamatos, egész Európát érintő gazdasági változások miatt egyre fontosabb, hogy olyan szakmát válasszanak a fiatalok, amivel a  munkaerőpiacon velük szemben támasztott követelményeknek sikeresen meg tudnak felelni. Hogy miképp segíthetjük, támogathatjuk gyermekinket a választásban, arról Dr. Suhajda Csilla Juditot, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem-egyetemi docensét, pályaorientációs szakértőt kérdeztük.

Pályaválasztási kérdésekben segíti a szülőket a Családbarát Magyarország Központ képzései

A Matehetsz „Kérdése van, írjon nekünk” online ügyfélszolgálatának egyik legfontosabb témaköre a pályaválasztás, ami a szülők számára egy hosszú és nehéz folyamat is lehet, számos kérdéssel és aggodalommal.
A Családbarát Magyarország Központ évek óta elkötelezett a magyar családok fejlődésének segítésében, a családi közösségek sikerességében és lehetőségeik kiszélesítésében, így fontos küldetésük az is, hogy a pályaorientációs kérdésekban segítsék a szülőket. A különböző támogatási lehetőségekről kérdeztük Annus Gábort, a Családbarát Magyarország Központ szakmai igazgatóját.

Placido Domingóval lép fel az ífjú tehetség

Dávid Roland Mózes a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" pályázat  különdíjasa volt 2021-ben, és azóta is nagy sikereket ért el, amire mi is nagyon büszkék vagyunk! Ami a legkiemelkedőbb eredménye, hogy a Virtuózok V4+ szuperdöntőjének – ahol Placigo Domingo is értékelte a versenyzőket- a magyar győztes díját nyerte el.  Felkészítő tanárával, mentorával, - Laskay Edittel -  és Rolanddal beszélgettünk