Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2019. december

Aktuális hírek: 

Mentorok és Mentoráltak

A Matehetsz a Tehetségek Magyarországa Program (EFOP-3.2.1) egyik programelemeként Mentor Programot hirdetett köznevelési intézménybe járó, Magyarország konvergencia régióiban élő és/vagy tanuló, 15-19 éves fiatalok részére.

Az oktatás átalakulása a tudástársadalom és a mesterséges intelligencia korában

A debreceni SULISZERVIZ Pedagógiai Intézet és a SULISZERVIZ Oktatási és Szakértői Iroda XXI. konferenciáját szervezte Hajdúszoboszlón, 2019. november 5-7 között.

Elindult a Stipendium Peregrinum Ösztöndíj program

A legígéretesebb tehetségek kiemelkedő támogatást érdemelnek.

Átadták a 2019. évi BME Pro Progressio díjakat a műszaki és természettudományi képzés népszerűsítéséért

A Pro Progressio Alapítvány díját középiskolai tanárok vehették át, az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozásért.

MATEHETSZ felhívások: 

Felfedezettjeink 2020

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg „Felfedezettjeink” pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2018-as, illetve 2019-es év folyamán kimagasló teljesítményt mutató gyermekeket, tanulókat, fiatalokat keresünk.
Programok: 

Nem elég a tantárgyi tudás, a Cédrus Komplex Tanulmányi Versenyhez több kell

A középiskolásoknak szóló tanulmányi verseny komplexitását az adja, hogy a tantárgyak és tudományterületek határait a versenyzőknek át kell lépniük.

Elindultak a nevezések a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőre

Az egész tanéven át zajló vetélkedőre 3-11. osztályos tanulók nevezhetnek
Tanulmányi versenyek: 

XXV. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás

TIT Kossuth Klub Egyesület Kossuth Klub Tehetségpont és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára (10-14 évesek: Junior-I.,15-19 évesek: Junior-II. kategória).

A verseny célja, hogy természeti jelenségeket, műszaki problémákat törvényszerűségek mentén kutassák a diákok és próbáljanak új alkotásokat létrehozni.  A környező világ hatékony megismerésén keresztül a fiatalok új ismereteket szerezhetnek, felfedezhetik az alkotás örömét.