Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ-hírlevél, 2013. október

A MATEHETSZ megújult hírlevele a tehetseg.hu portálon megjelenő legfontosabb hírekből válogat. Olvasóink figyelmébe ajánljuk az uniós támogatásból működő Tehetséghidak Program és a Nemzeti Tehetség Alap támogatásával megvalósuló tehetséggondozó programjainkat.

A tehetseg.hu honlap tehetséges fiataloknak, szüleiknek, családtagjaiknak, illetve tanároknak és tehetségekkel foglalkozó más szakemberek, kutatóknak, oktatásszervezőknek kínál információkat. Honlapunkon elérhető a Tehetségpontok adatbázisa, Magyarország és a Kárpát-medence Tehetségtérképe, a Magyar Géniusz Program keretében kiadott szakkönyv-sorozatunk és az aktuális pályázati kiírások.

Kövessen minket a Facebookon is, a www.facebook.com/atehetsegsokszinu oldalon. Keresse videóinkat YouTube csatornánkon, a www.youtube.com/tehetsegcsatorna címen!

Aktuális hírek: 

Egy kattintásra a tehetségtől

2013 augusztusának végén megkezdte működését a www.tehetseg.hu portál, amely a tehetséggondozás szereplői számára az őket segítő szolgáltatásokat és tartalmakat egy egységes, könnyen navigálható felületen gyűjti össze. 

Tehetséghidak - 2013 őszi felhívások

2013 őszétől a Tehetséghidak Program több új felhívást tesz közzé. A részletes kiírások, kitöltési segédletek és más gyakorlati információk a honlapon jelennek meg folyamatosan.

Átadták a Bonis Bona díjakat

"A tudásnak nem csak informálnia, hanem inspirálnia is kell." – idézte Tagore szavait dr. Hoffmann Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára köszöntő beszédében a “Bonis Bona” díjak ünnepélyes átadóján 2013. augusztus 28-án este a Nemzeti Színházban, ahol több mint 400 pedagógus, szakember vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő tehetséggondozó teljesítményéért.

Ez is tehetséggondozás! Elmélet és módszerek

Szakmai konferencia 2013. október 19-én, szombaton az ELTE PPK-n „Ez is tehetséggondozás! Elmélet és módszerek”címmel.

Rossz időben jó helyen

Gumimacik a tésztahídon, kreppnyulak a falakon, almatérkép az asztalon, tirpák tánc a színpadon. Hogy miről beszélünk? Természetesen a Millenárison meglátogatott Tehetséglabirintusról. Riport.

Nyári táboraink

A Tehetséghidak Program keretében 2013. június 24-augusztus 28. között,  nyolc tehetségterületet lefedő 29 nyári tábor valósult meg. Az Intenzív Szünidei Tehetségfejlesztő Programok során 1710 táborozó diáknak biztosítottunk lehetőséget, hogy ismert és elismert oktatóktól tanuljanak és életre szóló élményeket, tapasztalatokat szerezzenek. 

A Tehetséghidak Program első ütemének képzései

A Tehetséghidak Program keretében – a Géniusz Program képzési tevékenységének folytatásaként- a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége akkreditált képzéseket szervezett, melynek első ütemében a 2013. január és július közötti időszakban 86 képzés valósult meg. 

Pályázat TDK-hallgatók számára

A Stephen W. Kuffler Kutatási Ösztöndíj célja az élettudomány területén dolgozó fiatalok támogatása.

Határtalan lehetőség

A Tehetséghidak Program támogatja a kiemelkedően tehetséges fiatalok külföldi bemutatkozását, tapasztalatszerzését és tehetségfejlesztését. 

Interjúk: 

Hátráltató árnyékok ellenében

Százegy kimagasló tehetséget vizsgált kilenc hónapon keresztül a munkatársaival dr. Bagdy Emőke pszichológus. Interjú.

Miért baj az, ha kitűnő tanuló a gyerek?

F. Várkonyi Zsuzsa könyvei fogódzót adnak a szülőknek, pedagógusoknak, hiszen a pszichológus az emberi viszonyok, kapcsolatok kommunikációjának mesteri elemzője. Interjú.

A reziliens rendszer megvédheti a társadalmat

Beszélgetés dr. Kuslits Béla tehetség-ösztöndíjassal.