Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetségház - Téli esték V.

2024. március 11.

Február folyamán a Tehetségház Téli esték programsorozat záró előadása az internetbiztonságról szólt, melyet Domján Gabriella, a Matehetsz munkatársa tartott az érdeklődők számára.

A téma olyan, amiről nem lehet eleget beszélni, hiszen a világhálónak a számos lehetősége mellett sok veszélye is van a tizenéves fiatalokra nézve. A legfontosabb, hogy szülőként, pedagógusként ismerjük meg a gyermek internethasználati szokásait, milyen tartalmakat olvas, milyen alkalmazásokat és játákokat használ.
Még ha egy felnőttnek fárasztónak is tűnhet, de nagyon hatékony módszer, ha együtt játszunk, vagy nézünk követett és kedvelt influencer videókat a gyermekkel. Ezzel nemcsak betekintést kaphatunk a világhálós időtöltésekbe, hanem a bizalmat is erősíthetjük a gyerekben. Ha esetleg támadás éri (cyberbullying), nagyobb eséllyel fog őszintén jelezni nekünk.
A legfontosabb lehetőségünk tehát ha folyamatosan fejlődünk, követjük az új internetes trendeket, chat csatornákat, videókat, stb, szintén fonos, hogy használjunk megfelelő szülői felügyelet programokat!